Mitros Buurtheld

Samen voor activiteiten in de buurt!

Mitros Buurtheld

‘Ik werd aangestoken door Mootje. Ze heeft zo’n ongelooflijke drive om mensen te helpen, dat inspireert.’ Goede vriendin én overbuurvrouw Gerda nomineerde Monique als buurtheld. Wij waren benieuwd wat haar zo bijzonder maakt en zochten haar op.

Monique zet zich met Buren voor Buren in voor mensen die met weinig rondkomen. ‘We hadden een pand van Mitros. Dit was onze ontmoetingsplek met onder andere een weggeefwinkel. Die spullen waren eigenlijk bijzaak. Juist het sociale aspect, de samenhorigheid en zorgen dat mensen hun zelfvertrouwen weer opbouwen, dáár ging het om.’ Ondanks dat het vrijwilligersinitiatief nu geen vaste locatie heeft, blijft Monique haar buurt ondersteunen. ‘Ik heb MS en moet ik daarom goed op mijn grenzen letten. Tegelijkertijd zorgt de afleiding en mensen om mij heen ervoor dat ik minder met mijn ziekte bezig ben.

Buurtheld Monique begeleidde ook studenten om mensen met een laag inkomen te helpen en de buurt te verbinden. ‘Als erkende stageplek daagden wij snuffel-stagiaires uit. Met een zo klein mogelijk budget deden zij boodschappen voor de buurt om daarna uitgebreid te koken. Werken met jongeren is te gek. Het is bovendien leerzaam dat jongeren zien wat armoede is en hoe ze daar integer mee om moeten gaan. What happens in de winkel, stays in de winkel.’