Samen voor activiteiten
in de buurt!

Al acht jaar een begrip in Noordwest

Created with Sketch.
SAMENWERKING

Door de jaren heen hebben we een groot netwerk opgebouwd met organisaties en andere initiatieven waar we goed mee samenwerken en zo de ondersteuning nog krachtiger en beter te kunnen leveren!

RECHT UIT HET HART

Wij willen een “client” niet eerder de deur wijzen voor we samen met de “client” de geschikte en juiste oplossing hebben kunnen vinden waar beide partijen zich fijn bij voelen. Recht uit het hart, zoals het hoort!

ALLES ONDER 1 DAK

Door ons samen te vestigen met de Voedselbank Ondiep, Dierenvoedselbank en de Sociale Supermarkt op één locatie zijn we nog toegankelijker en beter bereikbaar voor (nieuwe) clienten.

Openingstijden

Wij zijn op de volgende dagen geopend: Dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur!
Komt u voor een specifieke activiteit(en)? Scroll dan naar beneden voor een overzicht!

Onze locatie is gevestigd op de 1e etage, er is geen lift aanwezig!

Van 2011 tot 2014..

Buren voor Buren is eerder begonnen als Buren voor Buren van Zuilen vanuit het huis van Monique Jansen om mensen die het niet super breed hebben te ondersteunen met bijvoorbeeld meubelen maar ook met ondersteuning voor bijvoorbeeld financiele hulp, het aanvragen van subsidies en ga zo maar door.. Doordat de aanstroom te groot werd, is vrijwilliger en tevens ook oprichter van de stichting Monique Jansen opzoek gegaan naar een geschikte locatie. In het begin ging dit verder vanuit Plein 11 – een modelwoning aan het Zwanenvechtplein – waar ook activiteiten zoals Nederlandse en Engelse les, spelletjesavonden, eetavonden, filmavonden en middagen ontstonden. Maar al snel begon deze locatie ook te klein te worden en gingen we verder op zoek naar een locatie..

Van 2014 tot 2018..

In 2014 opende Buren voor Buren haar eerste eigen locatie aan de Elsenburglaan 8-10 in samenwerking met Woningbouwcorporatie Mitros tot eind 2017. Hier ontstond ook het idee van de WegGeefWinkel, waar we meubelen en goederen weggaven aan mensen die het niet super breed hadden. Maar daar kwamen de bewoners ondertussen niet alleen meer voor, ook kwamen ze er lunchen en een gezellig babbeltje maken, de buurtbewoners begonnen het te zien als hun eigen “Buurthuis”. Helaas moesten we in 2017 onze perfecte locatie verlaten vanwege nieuwe plannen in de wijk waar wij gevestigd waren. Na een heel jaar hard werken en zoeken naar een geschikte locatie zijn we sinds 22 april 2018 gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg 239 A – de oude voormalige Julianaschool – in samenwerking met diverse partners.

2019..

In 2019 gaan we net zo hard door en gaan we kijken voor nog meer leuke activiteiten die we samen met de buurt kunnen opzetten. De spelletjesavonden voor de ouderen die we zijn begonnen vanuit Plein 11 zijn ondertussen weer in volle gang bij een deelneemster thuis, een mooi concept en dat goed uitgevoerd door vrijwilliger Hans! Ondertussen hebben we al de Nederlandse les, waar we ook nog cursisten voor zoeken, kan je gezellig een kopje koffie / thee / soep met een heerlijke tosti komen eten, zijn we activiteiten aan het opzetten voor kinderen zoals huiswerkbegeleiding en meer activiteiten volgen snel, wil jij nou samen met ons een activiteit organiseren? Neem dan snel contact met ons op!

Nederlandse taalondersteuning

Wij geven elke Woensdag van 10:00 uur tot 12:00 uur Nederlandse taalondersteuning aan zowel vrouwen als mannen die moeite hebben met de basis van de taal Nederlands. We proberen ze doormiddel van materiaal van de basisschool op weg te helpen. Interesse om Nederlandse taalondersteuning te volgen? Of wilt u een les bijwonen? Meld u dan direct aan via de e-mail: info@burenvoorburen.nl onder vermelding van de Nederlandse taalondersteuning, uw naam, leeftijd en wijk waar u woont. Heeft u geen beschikking over een e-mail, dan kunt u ons bellen op: 06 38 04 39 18, te bereiken op werkdagen van 09:00 tot 16:00 uur.

Wanneer: Elke woensdag van 10:00 tot 12:00 uur.
Locatie: Amsterdamsestraatweg 239 A 3551 CC Utrecht.
Prijs: De les wordt gratis verzorgd.
Zelf verzorgen: Goed schrijvende pen en een kladblok.

– De leslocatie zit op de 1e etage, er is geen lift aanwezig.
– U kunt een vrijwillige bijdrage geven die ten behoeve gaat aan de stichting, de vrijwilligers, de locatie, koffie en thee, atributen.
– Uiteraard is het ook mogelijk om uw client op te geven als organisatie of instantie!

Digitaal inschrijven voor de Nederlandse taalondersteuning

Inloopochtend

Bij Buren voor Buren ben je ook van harte welkom om zo binnen te komen voor een gezellig praatje onder genot van een heerlijk bakkie koffie of thee! Ook zitten de vrijwilligers klaar om je te ondersteunen met bijvoorbeeld een voorbereiding van iets aan te vragen bij de Gemeente of andere belangrijke zaken.

Wanneer:
Elke dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur.

Locatie:
Amsterdamsestraatweg 239 A 3551 CC Utrecht.

– De locatie zit op de 1e etage, er is geen lift aanwezig.
– U kunt een vrijwillige bijdrage geven die ten behoeve gaat aan de stichting, de vrijwilligers, de locatie, koffie en thee, atributen.

Wij zijn Gekwalificeerd ANBI lid!

Stichting Buren voor Buren Nederland is officieel aangemerkt door de Nederlandse staat. Door deze ANBI-status kunnen onze donateurs bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen.

Elke donatie is er één..

Met elke donatie zijn wij als Stichting Buren voor Buren Nederland enorm blij, zo help je de stichting om te kunnen blijven bestaan en haar activiteiten te kunnen blijven uitvoeren.

Samen werken biedt meer mogelijkheden!

Wij werken met diverse organisaties, initiatieven, stichtingen en personen samen, hieronder vindt u een greep uit onze samenwerkingen, we betekenen veel voor elkaar en daar zijn we erg blij mee!

Stichting MoHuKa

Dierenvoedselbank

Super Ondiep

Primera Kanaleneiland

Bloemenatelier De Lotus

Football Makes It Happen

Feestwinkel Sharlo

Witgoedhal Utrecht

Bingo FM

RTV Utrecht

Buurtmobiel

U in de Wijk

Het laatste nieuws

Mochten wij iets georganiseerd hebben, iets mee maken of gewoon iets leuks te melden hebben namens
Buren voor Buren komt dat hieronder in een blogbericht te staan.

Een verassing voor Anne!

Na een aantal weken voorbereiding, geheim houden en overleg was het gister eindelijk zover! Op maandag 8 april stond het verrassingsuitje voor Anne met haar lieve papa, mama en zusje[…]

Read more

Buren voor Buren viert 5 jarig bestaan!

Wat was het gezellig! Iedereen dank voor de komst naar ons 5 jarig bestaan! Hier wat leuke foto’s van de bezoekers! Het was een enorm succes en zien jullie graag[…]

Read more

NLDoet 2019

15 maart 2019, de eerste NLDoet bij Alles onder één dak in Bij Berlage in samenwerking met Super Ondiep. We kregen hulp van diverse MBO Amersfoort die hun handen uit[…]

Read more

Onze vrijwilligers

Wij kunnen wel zeggen dat we een geweldig team aan vrijwilligers hebben die dagelijks voor ons en onze clienten klaar staan en daar zijn wij natuurlijk trots op, maak hieronder kennis met ons team van vrijwilligers!

De leden van het bestuur ontvangen voor de door hen verrichte werkzaamheden geen beloning en/of betaling.
De stichting heeft geen betaalde werknemers in dienst.

Monique

Vrijwilliger | Vice-voorzitter

Gerda

Vrijwilliger

Mitchel

Vrijwilliger | Voorzitter

Hans

Vrijwilliger

Martin

Vrijwilliger | Bestuurslid

Obelix

Vrijwilliger

Cor

Vrijwilliger | Penningmeester

Melissa

Vrijwilliger

Miranda

Vrijwilliger

Wat zeggen cliënten, buurtbewoners of andere instanties over ons?

Hieronder een greep namens buurtbewoners, cliënten of overige instanties die hun mening openbaar met ons delen. Wilt u hier ook wat neerzetten? Dan kunt u dit met ons delen via de e-mail (info@burenvoorburen.nl).

Buren voor Buren is een top initiatief met leuke en lieve mensen met een hart van goud. Toen ze op de Elsenburglaan waren kwam ik er wekelijks om een gesprekje te voeren of om even lekker koffie te komen drinken. Het was niet enkel een Weggeefwinkel maar ook onderhand een Buurthuis. Ik mis ze enorm bij mij in de buurt..!

Alithea

Buren voor Buren kennen we al heel lang, we kwamen vroeger bij Plein 11 heel vaak tijdens spelletjesavonden of tijdens de heerlijke etentjes! Ook toen ze naar het Elsenburglaan gingen kwamen we er om heerlijk te lunchen of om even te kletsen. Nu komen we nog wel is op de Amsterdamsestraatweg voor ons vaste praatje met de vrijwilligers van de Buren voor Buren!

Maartje en Simone

Dankzij Buren voor Buren spreek en schrijf ik nu een stuk beter Nederlands, ze hebben mij hier enorm in ondersteund in het begin. Daarna heb ik het een tijdje zonder ze gedaan maar sinds kort kom ik wekelijks terug om toch nog mijn Nederlands goed te houden omdat ik soms nog wel eens woordjes vergeet. Super fijn dat dit mogelijk is in de buurt!

Maryam

Contactgegevens

Stichting Buren voor Buren Nederland
Samen voor activiteiten in de buurt!

Bezoekadres:
Amsterdamsestraatweg 239 A
3551 CC Utrecht

Telefoon: 06 38 04 39 18

E-mail: info@burenvoorburen.nl

Rekeningnummer: NL91 RABO 0152 5559 43

Kamer van Koophandel: 59985887