Initiatieven

Samen voor activiteiten in de buurt!

Wij organiseren niet enkel onze eigen activiteiten. Wij zijn ook bereid een ander initiatief te ondersteunen.
Bekijk hier initiatieven die wij graag ondersteunen!

Football Makes it Happen

Stichting Football Makes It Happen zet zich in voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of ernstige ziekte. We zetten ons in voor deze mensen om hen een beter leven te kunnen bezorgen. Door als Buren voor Buren samen te werken met Football Makes it Happen bereiken we nieuwe mensen vanuit een andere kant, niet alleen maar mensen die het moeilijk hebben met financien, maar ook kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of ernstige ziekte.

In samenwerking met Football Makes it Happen en Buren voor Buren wordt er op 8 april 2019 een ziek meisje naar een Concert gebracht van Andre Hazes Jr. Buren voor Buren en Football Makes it Happen zijn opzoek naar donateurs om dit verder mogelijk te maken!

Kinderboerderij De Vechtse Hoeve

Wij ondersteunen de Kinderboerderij uit Maarssen met financiele steun, dit niet doormiddel van geld in een envelop! Nee wij hebben een vrijwilliger, genaamd Dennis, die een schaap geadopteerd heeft bij de Kinderboerderij.

Dennis is hier erg blij mee en heeft zijn schaap geadopteerd voor jaargang 2018 / 2019. Zoals de vooruitzichten er nu naar uit zien gaat Dennis dit in jaargang 2019 / 2020 weer doen!

Buurtkoelkast Zuilen

Doormiddel van een goede samenwerking hebben wij tijdens het bestaan van de Buurtkoelkast Zuilen in Buurthuis Zuilen in samenwerking met Stichting MoHuKa zo nu en dan eens de Buurtkoelkast een volledige voorraad gegeven. Ook hebben wij hier vrijwilligers voor ingezet om de koelkast netjes en schoon te houden.

Een succesvol initiatief dat jammer genoeg gestopt is nadat deze damens afgestudeerd waren van hun opleiding! Na diverse onderzoeken kon dit initiatief niet voortbestaan op onze eigen locatie, dit i.v.m. de Voedselbank maar ook met de komst van “Super Ondiep”, de sociale supermarkt die gevestigd is in ons verzamelpand “Bij Berlage”.

Muziek in de Wijk

Sinds het begin van het ontstaan van de stichting hebben wij een goede samenwerking met het initiatief “Muziek in de Wijk”, dit is een initiatief dat kinderen op een laagdrempelinge manier (en kosten) muziekles biedt met zijn of haar eigen instrument. Doormiddel van deze lessen hebben ze ook een heus kinderkoor dat zo nu en dan wel is amen optreed.

Als wij muzikale instrumenten tot ons beschikking krijgen geven wij deze altijd kosteloos door aan Muziek in de Wijk zodat ze deze kunnen inzetten voor de kinderen die geen eigen instrument kunnen bekostigen.

Letop: Het adres op de foto is niet meer de huidige locatie van onze stichting, ons huidige adres is: Amsterdamsestraatweg 239 A, 3551 CC Utrecht, gevestigd op de 1e etage (geen lift aanwezig).