Veel gestelde vragen

Samen voor activiteiten in de buurt!

Diverse vragen komen regelmatig binnen, daarom kan je hieronder vele vragen terug vinden.
Staat uw vraag er niet tussen? Mail ons dan via info@burenvoorburen.nl.

Algemene vragen

Algemene vragen omtrent de stichting, activiteiten (organiseren) en overige.

Kan ik een eigen activiteit organiseren?

Uiteraard is dit mogelijk! We vinden het belangrijk dat er diverse activiteiten aangeboden worden door en voor de buurt en kijken daarom ook samen met (nieuwe) vrijwilligers of wij ons “assortiment” met activiteiten kunnen uitbreiden. Mocht u dus een leuke activiteit weten om te organiseren bij Buren voor Buren, neem dan contact met ons op via info@burenvoorburen.nl

Zijn jullie opzoek naar vrijwilligers?

Daar is maar één antwoord op: JA, wij staan met alle armen open om nieuwe vrijwilligers te mogen verwelkomen bij de Stichting. Wilt u meer weten over werkzaam zijn als vrijwilliger bij Buren voor Buren? Bekijk dan deze pagina.

Hebben jullie interesse in meubels of overige producten?

Uiteraard, zolang deze meubels of overige producten nog een tweede kans verdienen komen wij deze graag bij u ophalen tegen een kleine vergoeding. Daarna kijken wij graag verder hoe wij uw meubelen of overige producten kunnen vergeven en op welke manier wij deze meubelen of overige producten kunnen vergeven aan een (nieuwe) client.

Beschikken jullie over een lift?

Wij zijn op onze huidige locatie gevestigd op de 1e etage, te bereiken via 2 brede trappen. Wij beschikken op dit moment niet over een lift om u naar boven te krijgen. Mocht u als bedrijf de mogelijkheid zien om voor ons een traplift te verzorgen, horen wij dit uiteraard graag via een e-mail naar info@burenvoorburen.nl

Het hek is gesloten, zijn jullie wel aanwezig?

Zolang u tijdens onze openingstijden (aangegeven op de hoofdpagina van de website) ons wilt komen bezoeken zijn wij uiteraard aanwezig, het hek bied voor ons en overige bewoners om ons pand de veiligheid. Mocht u voor het hek staan kunt u gebruik maken van de bel of kunt u ons telefonische bereiken om het hek te openen. Op het moment staat het hek niet open op vaste dagen en tijden voor onze activiteiten, dit i.v.m. de afspraken met de Gemeente Utrecht en de buurtbewoners.

Vragen omtrent donaties

Vragen omtrent donaties die u kunt doen, onze ANBI verklaring en overige.

Is mijn donatie / gift aftrekbaar bij de Inkomstenbelasting?

Als de Belastingdienst een organisatie als ANBI erkent, komt de organisatie in aanmerking voor vrijstelling van schenkbelasting en erfbelasting. Die erkenning is ook voor u belangrijk. U kunt voor de inkomstenbelasting (IB) alleen giftenaftrek krijgen voor giften aan een instelling die een beschikking van de Belastingdienst heeft. Stichting Buren voor Buren Nederland heeft deze beschikking.

Betalen goede doelen belasting over mijn donatie / gift?

Organisaties voor goede doelen die zijn erkend als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) zijn volledig vrijgesteld van schenkbelasting en erfbelasting. Een ANBI is een kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele, wetenschappelijke of andere instelling die het algemeen belang dient. Zij hoeven geen schenkbelasting te betalen over uw gift / belasting of over uitkeringen die zij in het algemeen belang doen. Ook betalen deze organisaties geen erfbelasting over ontvangen erfenissen.

Wordt mijn donatie / gift gebruikt voor personeelskosten?

De stichting wordt geheel door vrijwilligers gerund, wij hebben geen personeel in dienst. Vrijwilligers van Stichting Buren voor Buren Nederland ontvangen GEEN financiële vergoeding. Voor alle duidelijkheid: ook de bestuursleden van de Stichting ontvangen geen enkele vergoeding.

Hoe weet ik zeker dat mijn donatie / gift goed terecht komt?

De stichting heeft een officiële ANBI status. De Belastingdienst beoordeelt aan de hand van de statuten en de werkelijke werkzaamheden van de organisatie of deze als ANBI kan worden gekwalificeerd. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling.